Copyright 2018 - Custom text here

你地好! 我係譚淑芬,我由1994年開始學習跆拳道,直至1997年考獲黑帶,在色帶既時候,我參加了好多比賽,當中亦得到唔少獎盃、獎牌。

由剛考到黑帶至現在,當中經歷過好多事情,我由1999年開始已在長沙灣區開設第一個跆拳道班,同年於1999年加入香港代表隊, 首次出國集訓,代表香港比賽,參加黑帶賽…等。在會外考獲中級教練、二級裁判、跆拳舞教練、急救證書…等。

在會內曾擔任不少職務,例如: 西九龍區副主席、主席、黑帶會副主席、主席、評核局副局長、評核局局長…等,直到現在我已教授過差不多10個道場,黑帶學員接近20人,我宜家已經黑帶四段喇。

我發覺在會內或者會外雖然都有很多事務,但係可以學倒好多野,對於我的工作有很大幫助,令我成長了很多,我唔同意學跆拳係一種浪費時間的運動,只要有適當的安排,其實都可以好充實。所以我對跆拳充滿熱誠,大家要記得做得多學得多,好似讀書一樣,讀得多自然學得多。未來我會繼續支持同幫助真武發展,繼續將真武跆拳發揚光大,你地都要繼續努力同支持真武。

最後,最緊要多謝既人就梗係我師父(伍英基)同我屋企人(爸爸、媽媽)啦,冇咗佢我就乜都學唔倒,大家都要記住呀!

 

 

譚淑芬 師範

合作夥伴

ftusia logo